Ha a kormány kommunikációját tekintjük tájékozódásunk fő forrásának, a bevándorlók kapcsán meglehetősen ijesztő, borús, mondhatni “mordori” képet kapunk hazánk állapotáról. A Fidesz víziója szerint ugyanis a bokrokban megbúvó gazdasági bevándorlók betörnek az országunkba, akár még nőket is erőszakolhatnak, ráadásul nem tartják be a törvényeinket, és elveszik a magyar emberek munkáját. (Dolgozni persze nem akarnak.)

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom riporterei Röszkére látogattak, hogy a déli országhatár mentén elterülő településen kérdezzék meg a helyieket arról, hogy viselkednek velük a bevándorlók. A Societas TV szerkesztői meglepő eredménnyel tértek haza.

“Ők általában baráságosak” – vallja egy húsz év körüli röszkei fiú. Egy idős helyi asszony szerint, aki kénytelen elhagyni a hazáját, mert menekülnie kell, azon segítenünk kötelesség. Egy másik megkérdezett hölgy 80%-ra teszi azok számát, akik egészen biztosan tovább akarnak menni, és nem az a szándékuk, hogy Magyarországon telepedjenek le.

A Societas TV-nek elmesélték a röszkeiek, hogy néhány emberséges szomszédjuk meleg ruhákat és innivalókat is szokott adni a menekülteknek, akik nagyon hálásak mindezért, és még egyszer sem kerültek konfliktusba a magyarokkal.

Sem autótörés, sem nemi erőszak, sem egyéb bűncselekmény nem történt még a településen. A jövőbeni határrendészeti tervekkel kapcsolatban nyilatkozó férfi “hülyeségnek” nevezte a kormány intézkedését, miszerint négy méter magas, 175 kilométer hosszú szögesdrótos emelnének a bevándorlók megállítására.

A kék plakátáradat felhívásai és a jelenséget testközelből szemlélő röszkeiek véleménye radikálisan eltér. Ha a lakosságot nem zavarja az átutazó bevándorlók mindennapi jelenléte, vajon kiknek szánta a kormány a magyar nyelvű, kék üzeneteket, amelyek csak a méregdrága nemzeti konzultáció beharangozásának részei voltak? Lehet, hogy saját maguknak…

Szerző: Jabronka Richárd | http://www.sztarklikk.hu/

 

MEGOSZTÁS