Nagy- Britannia népszavazáson úgy döntött, hogy más úton kíván járni, mint az Európai Unió többi 27 tagállama. A kilépéspártiak hangsúlyos kampányeleme – az Orbáni- demagógiához hasonlóan- az volt, hogy az uniós állampolgárok “ne vegyék el a britek munkáját”.

Az Európai Unió egyik legnagyobb vívmánya a szabad munkaerő áramlás  a tagországok között. A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint a “brexit” leginkább a közép és kelet európai tagállamokat fogja sújtani, így Magyarországot is, hiszen ezen országokból százezres nagyságrendben vállaltak munkát Nagy-Britanniában.

Közismert tény, hogy csak Magyarországról megközelítőleg 300 ezer ember döntött úgy, hogy inkább Nagy-Britanniában kezd el dolgozni. Egyes becslések ezt a számot még nagyobbra teszik. Ráadásul a most középiskolások közül 10-ből 9 gondolkodik a külföldi munkavállaláson.

Ezen emberek esetleges hazaérkezésére nincsen felkészülve Magyarország és bezáródik a magyar fiatalok előtt az angliai munkavállalás lehetősége.

A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom felszólítja a magyar kormányt, hogy kivételesen ne maradjon tétlen. Kezdeményezzen tárgyalásokat egy magyar -brit nemzetközi szerződésről, mely továbbra is biztosítja a magyarok számára az angliai munkavállalás lehetőségét!

MEGOSZTÁS