˝Vonják vissza az ifiházra kiadott bontási engedélyt és kezdjék el a felújítást tervezni, ez az itt lakók igénye – mondta el csütörtökön sajtótájékoztatón Pusztai Patrik, a győri Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom tagja.

– Az elmúlt napokban kérdőíves felmérést végeztünk az ifjúsági ház jövőjével kapcsolatban. Borkai Zsolt polgármester ugyan korábban megígérte, hogy kikéri az emberek véleményét erről, de ezt a mai napig nem tette meg. A mostani, nem reprezentatív felmérés eredménye ismételten alátámasztotta a Societas februári kerekasztal-beszélgetésén elhangzottakat. Az itt lakók nagy többsége továbbra is ellenzi, hogy parkolóház épüljön a közvetlen közelükben, azt pedig felháborítónak tartják, hogy a városvezető egy személyben akar dönteni az ifiház sorsáról.

– A megkérdezettek szerint szükség van egy olyan közösségi térre, ahol mind az idősebb, mind a fiatalabb generáció programot vagy klubot találhat magának, erre az ifiház teljesen alkalmas helyszín. A Societas a következő napokban az utcán és a lépcsőházakban egyaránt aláírást fog gyűjteni az ifjúsági ház megmentéséért és felújításáért – tette hozzá Pusztai Patrik.

KISALFOLD.HU
MEGOSZTÁS