2017 március 24-25-én Rosario városban, Argentinában tartották meg a Szocialista Ifjúsági Internacionálé (IUSY) éves Tanácsülését, ahol a világszervezet tagjaként a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom is képviseltette magát. Gúr Roland, a Societas nemzetközi titkára, a IUSY Ellenőrző Bizottságának elnökeként is segítette a találkozó szervezését, illetve levezetését.

 

A Societas számára külön siker és politikánk egyértelmű visszaigazolása is, hogy a Tanács egyhangúlag megszavazta az általunk benyújtott határozatot, amelyben a szélső jobboldali, populista ideológiák és pártok térnyerése ellen szólaltunk fel – mondta el Gúr Roland.

 

A Tanácsot köszöntötte többek között Antonio Bonfatti, az Argentin Szocialista Párt elnöke, Marine Laffeber, Rosario város polgármestere, valamint Joaquim Blanco, Santa Fe tartományi törvényhozás tagja, akik irányítása alatt Santa Fe és azon belül Rosario város példaértékű eredményeket ért el.

 

Inspiráló volt látni, hogy az újító szellem és a megalkuvás nélküli, tisztán szocialista értékek követése milyen pozitív változásokat tud hozni a közösségek életébe. Első kézből tapasztalhattuk meg Rosarioban, hogy az igazi baloldali politika mentén – ahol a mindenki számára elérhető egeszségügy és oktatás, valamint a kultúra és az ifjúság áll a középpontban – összetartó, aktív közösségek jönnek létre. A helyi szocialisták sikereit igazolja az is, hogy a választók hosszú évek óta szavaznak bizalmat nekik.

 

„A Societas aktív nemzetközi képviselete különösen fontos számunkra. A világ minden részéről érkező ifjúsági szervezetekkel dolgozunk együtt baloldali értékeink nemzetközi érvényesítéséért, ugyanakkor kiváló platform ez az egymástól való tanuláshoz is, a különbségek megértésére és a közös értékek erősítésére, demonstrálására is” – jegyezte meg Gúr Roland.

 

„Mindig nagy motivációt jelent más nemzetek szocialista ifjúsági szervezeteinek illetve azok anyapártjainak sikereit látni. További lendületet ad ez a közösségépítő munkánkhoz, és megerősítést is, hiszen egyértelműen làtszik, hogy csak egy igazi baloldali, szocialista politikával lehetséges a társadalmi különbségek felszámolása és egy egészséges, bizalomra épülő társadalom létrehozása” – tette hozzá Torzsa Sàndor, a Societas elnöke.

MEGOSZTÁS